Sistem solar Ongrid

Ongrid, ose e integruar me rrjetin. Ky instalim eshte i dobishem per biznese ose familje qe deshirojne te minimizojne ose eleminojne faturen e energjise elektrike. Ky sistemi funksionon ne kete menyre:

Nese kemi nje impiant te instaluar 3 kwh dhe nese ju konsumoni 4 kw atehere diferencen 1 kw e merrni nga rrjeti.

Nese kemi nje impiant te instaluar 3 kwh dhe nese ju konsumoni 1 kw atehere keto 2 kw teprice injektohen ne rrjet dhe saati ecen mbrapsht.

Si përdoren?

Panelet fotovoltaike montohen mbi taracat ose çatite e ndertesave ose direkt mbi nje hapsire trualli. 1 Kw panele ose 4 pasqyra nga 100×165 cm, zene 6.5 metra katrore hapesire. Sistemet fotovoltaike instalohen ne disa menyra per te siguruar energjine elektrike. Kemi instalume ne sisteme te integruara, te pavarura ose hibride, si dhe sisteme te varura nga operatori i shperndarjes.

A ia vlen instalimi?

Panelet fotovoltaike kane jetegjatesi deri ne 25 vite. Nese investoni ne nje sistem te tille, ky investim do tu kthehet per 4-7 vite, qe nxjerr ne perfundimin qe perfitimi eshte shume here me i madh se sa kostoja e investimit.

Panelet fotovoltaike jane sisteme te projektuara per te thithur rrezet diellore si nje burim energjie per te gjeneruar rryme elektrike.

Arsyeja perse duhet te investojme ne panelet fotovoltaike per te ulur ose edhe eleminuar koston e konsumit te energjise elektrike si dhe per te kontribuar ne uljen e ndotjes se mjedisit.

Ditet dhe muajt me diell ndryshojne ne cdo stine, por duke marre parasysh nje mesatare, per reference, ne qofte se nje familje konsumon mesatarisht 4000-6000 leke te reja ne muaj, i duhet nje impiant 3 Kw ose ndryshe, 12 panele me nje siperfaqe prej 20 metra katrore.

img-43

Shërbimet që ofrojmë

Një ndër kompanitë e para që operojmë në Shqipëri duke marrë kështu për sipër cdo sfidë që nga viti 2010 që jemi në Shqipëri!

  • Sisteme solar ONGRID
  • Sisteme solar OFFGRID
  • Sistem solar Hibrid